Explore. Dream. Discover.

Thursday, June 21, 2007

Screaming Guy

Omlouvám se, že jsem to tu poslední dobou tak zanedbávala. Nějak nestíhám, nebo co, a za chvilku odjíždím, takže už vůbec nebudu mít možnost vás informovat o novinkách (no, momentálně to budou docela staré novinky :)) a to až do doby, než přijedu domů. A že mám co dohánět - ono to totiž není tak, že bych nic nedělala a tudíž neměla o čem psát, spíš jsem byla líná...

A vážně nevím, proč po tak dlouhé době začínám právě tímto tématem, ale nějak se tomu nemůžu ubránit. Pokud se nepletu, tak jsem se v jednom ze svých posledních příspěvků zmínila o "Screaming Guy". A jelikož Screaming Guy je nedílnou součástí mé "South African experience", nemůžu si ho nechat pro sebe. :)

Fotky tentokrát nečekejte, protože jsem ho nikdy neviděla. Ani nevím, jak se jmenuje (ale prý si nechává říkat L'Animal, což mnohé vysvětluje :)), zato tuším, kde bydlí.

Ale vezmu to od začátku. Což je někdy v lednu? Prostě jsme takhle jednou seděly s holkama v kuchyni a najednou se odněkud ozval strašný řev. Nevím, jak bych to popsala, ale zkusím to: šlo to opravdu od plic, bylo to plné emocí/bolesti a bylo to slyšet po celé Concordii. A tenhle řev, jak se později ukázalo, se měl stát součástí našeho každodenního života v Concordii.

Screaming Guy, jak jsme ho rychle pokřtily, očividně měl momenty, kdy trpěl nepředstavitelnou bolestí, štěstím, nebo bůhví čím. Někdy řval i třikrát denně, někdy se neozval třeba tři dny (to už jsme se bály, že se mu něco stalo). Po nějaké době se nám podařilo zhruba lokalizovat jeho pozici (hehe, pěkná věta, že? :)) - bydlel v jednom z bytů přímo naproti nám. A díky tomu jsme přišly i na to, že většinou řve, když se sprchuje. (Nevím, jestli jsem vám někdy řekla, jak tu vypadají okna v koupelnách. Jsou velmi chytře řešená - není skrz ně vidět ven, ale je vidět dovnitř. A ve většině koupelen je okno umístěné přesně tak, aby bylo vidět toho, kdo se sprchuje. A vzhledem k tomu, že z našeho kuchyňského okna je velmi dobrý výhled, nebylo těžké zjistit, kdy se Screaming Guy sprchoval :))

V průběhu týdnů jsme zvládly dát dohromady několik teorií, které vysvětlovaly, proč řve. Jedna z prvních byla, že je to ze zdravotních důvodů (prý ledvinové kameny, nebo tak něco :)), na základě filmu Last King of Scotland vznikla teorie o tom, že je prostě nešťastný a takhle si ulevuje, další teorie se zabývaly nějakou nešťastnou událostí, která se mu přihodila ve sprše a na kterou si vždycky vzpomněl, a spousta dalších...

Screaming Guy se brzo stal takovou Concordia celebritou - všichni, kdo tu bydleli, o něm věděli. Stačilo říct "Screaming Guy" a měli jste se o čem bavit. :) Občas na něho někdo zařval zpátky (Geraldine v tom byla fakt dobrá), občas na něj někdo zařval, ať je zticha.

My jsme hlavně chtěly zjistit, proč řve. A plánovaly jsme, jak dáme dole u vchodu na zeď vzkaz, ať nám to anonymně vysvětlí :). Jenže je konec semestru, Screaming Guy je pryč, Concordia je místo tiché jako nikdy předtím a záhada "Screaming Guy" zůstala nevyřešená...

PS: Milá Haničko, co tak výborně vaříš, a Oizo, co tak výborně tančíš, doufám, že se vám můj dnešní příběh líbil, protože byl speciálně pro vás :). A příště jídlo i pro mě, paní! :)

2 comments:

Anonymous said...

jeee,pani,to byl teda vzkaz!! Hochoo, dekojo:) Pribeh byl cupr, akorat co tedka s nim? Tak co mu ksakru bylo?!! :D

Baryka said...

No ja paní, co já vím... Němci, co bydleli pod ním, tvrdí, že prostě řval jen tak, proto si nechával říkat L'Animal, jako zvíře :)))

Places I've been through, travelled through, live at...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com